Свечана додела награда најуспешнијим учесницима конкурса Дани ћирилице 2018. одржаће се  у Баваништу, у суботу, 26. маја 2018. године у 12 сати у холу ОШ ''Бора Радић''.....

Опширније: СВЕЧАНА ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕСНИЦИМА 2018

Обавештавамо да се рок за достављање радова конкурса ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ 2018, одлаже до 1. маја 208 године!

Удружење „Дани ћирилице Баваниште“ под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије расписала е конкурс за 2018 годину. Тема конкурса је "МОЈ ЈУНАК", а детаље конкурса преузмите у наставку..Удружење „Дани ћирилице Баваниште“ под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије расписала е конкурс за 2018 годину. Тема конкурса је "МОЈ ЈУНАК", а детаље конкурса преузмите у наставку..

Опширније: ОБЈАВЉЕН КОНКУРС ЗА 2018 ГОДИНУ

 На Светосвској приредби коју је 29. јануара у Српском културном центру у Паризу организовала Српска допунска школа, приказани су и Дани ћирилице. На приредби су, поред многобројне деце из Париза, уествовали и чланови КУД-а "Аца Обрадовић" из Баваништа.

Опширније: ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ У ПОСЕТИ ПАРИЗУ И НА САЈМУ ТУРИЗМА

Крајем децембра 2017. године из штампе је изашла књига „Млади говоре“. У књизи je објављено 264 од преко 10.000 литерарних радова приспелих током претходних шеснаест година на конкурс „Дани ћирилице“.

Опширније: КЊИГА МЛАДИ ГОВОРE