На 66. Сајму књига у Београду 26.октобра 2023.године , у сали Јован Јовановић Змај, представљена су нова издања „Данице за младе“ и Зборник дечјих радова „Дани ћирилице Баваниште“. Програм је отворио проф. Бошко Сувајџић, председник Вукове задужбине, а о издањима су говориле уреднице Гордана Малетић-Даница за младе и Милица Живковић-Зборник Дани ћирилице Баваниште.

Опширније: ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБОРНИКА „ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ БАВАНИШТЕ“ НА САЈМУ КЊИГА

У Вуковој задужбини је 28.септембра 2023. године поводом "Дана европске баштине-живо наслеђе"организовано представљање манифестације "Дани ћирилице Баваниште".

Опширније: ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ У ВУКОВОЈ ЗАДУЖБИНИ

Обавештавамо награђене и похваљене ученике и њихове менторе из дијаспоре да ће се свечана додела награда и признања Чувар српства обавити 5.августа 2023.године у 12,00 часова у просторијама Библиотеке "Теофило Димић" и Дома културе Баваниште.

Молимо Вас да потврдите свој долазак.

У петак 4. августа 2023. године је у огранку Библиотеке "Теофило Димић" у Баваништу постављена изложба награђених и похваљених радова са овогодишњег конкурса Дани ћирилице Баваниште на тему "Живот".
Повод је дочек награђених и похваљених ученика и њихових ментора из дијаспоре којима су у суботу 5. августа додељене дипломе, похвале и признање Чувар српства.

Опширније: ИЗЛОЖБА НАГРАЂЕНИХ И ПОХВАЉЕНИХ РАДОВА

У Баваништу је у суботу, 20. маја,  у ОШ „Бора Радић, “одржана централна манифестација 22. по реду Дечјег сабора „Дани ћирилице“, на којој се традиционално уручују награде најуспешнијим учесницима конкурса. Основци и средњошколци из целе Србије, али и из дијаспоре, писали су и размишљали на тему ЖИВОТ.

Опширније: 22. „ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ“ – МИСЛИ И ДЕЛА О ЖИВОТУ